Maatila 4h, k, 2 x wc, kph, s, khh, 2 x vh, var., hevostalli, autotalli, pihasauna

Kurjenmiekantie 25, Pihkaperä, Ylöjärvi

Hinta
469 000 €

Koko
143.0 m²

Vuosi
2006

VALMIS HEVOSTILAKOKONAISUUS & TILAVA UUDEHKO OMAKOTITALO & TILA 8,5 HEHTAARIA

Erinomaisella sijainnilla, vain reilu vartin matkan päästä Teivon raviradasta ja hevosklinikasta valmis hevostilakokonaisuus. Kiinteistöllä on omakotitalon lisäksi hevostalli, autotalli, pihasaunarakennus, kanala, ratsastuskenttä ja runsaasti hevostoimintaa palvelevia piharatkaisuja.
Vuonna 2006 rakennetussa asuinrakennuksessa on asuinpinta-alaa 143m2 ja tilat käsittävät kolme makuuhuonetta, olohuoneen, keittiön, kaksi erillistä wc:tä, erinomaiset kodinhoito- ja säilytystilat ja kahdella suihkulla varustetun kylpyhuoneen sekä saunan. Asuinrakennus on siistissä kunnossa ja muuttovalmis.

Hevostallissa on kaksi orikarsinaa (3x3m), kaksi ulkokarsinaa sekä pihatto. Tallin varustelutaso on nykyaikainen; satulahuoneessa on lattialämmitys, käytävällä on viemäri, karsinoissa on jäätymättömät juomakupit ja säilytystilan tarvekin on huomioitu, sillä heinäsuuliin mahtuu kerralla noin 200 pikkupaalia. Ulkona on lisäksi katettu pesupaikka. Tontilla on ratsastuskenttä n. 18×25 metriä sekä pieni kalustosuoja, joiden lisäksi pihapiiristä löytyy maastakäsittely- ja juoksutusympyrä halkaisijaltaan 18 metriä. Molemmat ovat hyvin perustettuja ja myöskin tarha sekä raudasta tehty oritarha ovat salaojitettuja. Tarhasta on kulkuyhteys vajaa hehtaarin kokoiseen metsätarhaan.

Lisäksi tontilta löytyy pihasaunarakennus, joka on rakennettu täysin omakotitalon vaatimusten mukaisesti, eli on talviasuttava. Saunassa on puulämmitteinen kiuas, suihku- ja wc-tila ja pieni pesuallas. Tuvan puolella on minikeittiö sekä hyvin tilaa joko ruokailuryhmälle tai vuoteille. Tätä viihtyisää lisärakennusta voi käyttää vaikkapa majoitustoimintaan ympäri vuoden, tai valjastaa tästä erinomaisen etätyöpisteen! Autotallirakennuksessa on tallin lisäksi katos ja 20m2 tallin puolella on lattialämmitys. Tontilta löytyy myös lattialämmityksellä varustettu kanala, jossa on kanoille isohko verkkohäkki ulos, liiteri, kalustosuoja ja maakellari.

Tilalla on harjoitettu pienimuotoista pararatsastustoimintaa, jota tukemaan pihapiiristä ja lähialueilta löytyy paljon mahdollisuuksia. Tärkeimpinä mainittakoon kaksi erillistä, hieman eri korkuista selkäännousutelinettä sekä huolellisesti rakennettu aistipolku omilla mailla, jossa voi turvallisesti taluttaa ja tutustua puihin ripustettuihin taideteoksiin ratsain. Hevostoiminta tilalla on esteetöntä ja toimintaa on mahdollista kehittää edelleen, sillä Pirkanmaalla on melko vähän erityisratsastusta tarjoavia palveluja. Tilalla on mahdollisuus kasvattaa toimintaa esimerkiksi rakentamalla hevosten trial-tehtäväradan, kehittämällä omilla mailla tapahtuvaa luontokasvatusta, metsäkokemuksia tai sosiaalipedagogista hevostoimintaa. Tilan pinta-ala on noin 8,5 hehtaaria, josta 5,7 hehtaaria tullaan muuttamaan luonnonsuojelualueeksi. Alueella on loistavat maastot ratsastamiseen ja turvalliseen uittopaikkaan Näsijärven rantaan on lyhyt matka. Rannasta löytyy myös venepaikka.

Yhteystiedot
 • Jaana Peurala
 • Asuntopalvelu Peurala | Ylöjärven Asuntopalvelu Oy LKV
 • jaana@asuntopalvelupeurala.fi
 • 040 900 6200
Jaana Peurala

Kohdenumero21060902
Sijainti
 • Pihkaperä
 • Kurjenmiekantie 25
 • 33480
 • Ylöjärvi
Tyyppimaatila
Omistusmuotooma
Huoneistoselitelmä4h, k, 2 x wc, kph, s, khh, 2 x vh, var., hevostalli, autotalli, pihasauna
Asuinpinta-ala m²143.0
Yhteensä m²166.0
Lisätietoja pinta-alastaAsuinrakennuksen huoneistoala 143m2 / kerrosala 166m2, hevostallin kerrosala 100m2, saunan huoneistoala 19m2 / kerrosala 23m2, autotallin kerrosala 20m2.
Kerros2
Kerroksia2.0
Rakennusvuosi (päättynyt)2006
Käyttöönottovuosi2006
VapautuminenSopimuksen mukaan, n. 2-3 kk kaupanteosta.

Velaton hinta469000
Myyntihinta469000.0

Sauna
 • oma sauna
Tulisija
 • takka
Yleiskuntohyvä
EnergialuokkaC2018
Lämmitysjärjestelmän kuvauspuu, sähkö

Katto
 • Harjakatto
 • Tiilikate
Keittiön kuvaus
 • Pöytätasot puuta. Laminaattilattia, seinissä tapetti ja katossa maali. Varusteina jääkaappi/pakastin, keraaminen liesi, liesituuletin, astianpesukone, leivinuuni.
Kylpyhuoneen kuvaus
 • Lattiassa ja seinissä laatta, katossa puupaneeli. Kaksi suihkua.
WC-tilojen kuvaus
 • Lukumäärä:2
 • Wc 1: Lattiassa ja seinissä laatta, katossa puupaneeli. Varusteina wc-istuin, käsibidee, allaskaappi, peili. Wc 2: Lattiassa ja seinissä laatta, katossa puupaneeli. Varusteina wc-istuin, suihku, allaskaappi, peilikaappi.
Saunan kuvaus
 • Lattiassa laatta, seinissä ja katossa puupaneeli. Sähkökiuas.
Kodinhoitohuoneen kuvaus
 • Lattiassa laatta, seinissä laatta ja maali, katossa puupaneeli. Pesukoneliitäntä, pesuallas, kaapistot.
Olohuoneen kuvaus
 • Laminaattilattia, seinissä tapetti, katossa maali.
Makuuhuoneiden kuvaus
 • Laminaattilattiat, seinissä tapetoitu ja katot maalattu.
Säilytystilojen kuvaus ja lisätiedotWalk in -vaatehuone.

Kiinteistötunnus/laitostunnus980-406-2-386
EnergialuokkaC2018
Tontin pinta-ala8.5097
Tontin omistusoma
Lisätietoa kaavoituksestaAntaverkka-Mutalan osayleiskaava. Osa tilasta sijaitsee erillispientalojen asuntoalueella ja osa maa- ja metsätalousalueella. Osaan tilasta kohdistuu kaavan mukaan merkintä: Luonnon monimuotoisuuden kannalta erityisen tärkeä alue. Luontoselvitysten mukainen mahdollinen metsälakikohde. Alueen käsittelyssä on otettava huomioon sen erityisten luonnonarvojen säilyminen. Ylöjärven kaupunki / kaavoitus@ylojarvi.fi.

PalvelutK-Market Asuntila n. 6 km, Ylöjärven keskustan palvelut n. 8,5 km.
Lisätietoa palveluistaTeivon ravirata ja hevosklinikka n. 15-20min päässä.
PäiväkotiAsuntilan päiväkoti n. 6,3 km.
KoulutKauraslammen koulu (Asuntilan toimipiste) n. 6,3 km.